top of page

למה לא כדאי לחפש עבודה כ-Data Analyst אם אינך מצליח למצוא עבודה כ-Data Scientist?

  • תמונת הסופר/ת: cohenidit10
    cohenidit10
  • 7 בינו׳
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 27 בינו׳

אני שומעת המון, כולל כשאני הייתי בתחילת דרכי, את המלצה להתחיל לעבוד כ Data Analyst כשלב בדרך לעבודה כ Data Scientist. בעולם הנתונים, תפקידים של Data Scientist ו-Data Analyst עשויים להיראות דומים במבט ראשון, אבל ההבדלים המהותיים ביניהם עלולים להוביל לאכזבה כפולה גם לעבוד בעבודה שאתם לא רוצים כאנליסטים וגם לגלות שנשארתם במקום והסיכוי להתקבל לעבודה כ Data Scientist לא השתפר. 

מהנדס נתונים, Data Scientist, עוסק בבניית מודלים מתקדמים, למידת מכונה, וניתוח Big Data לבנית מוצרים או שירותים.

אנליסט נתונים, Data Analyst, מתמקד בדוחות, ניתוח מגמות, וסיוע בקבלת החלטות עסקיות.


אם המטרה שלכם היא פיתוח מודלים וכלים חדשניים, המעבר לתפקיד אנליסט עשוי להרגיש לא מספק ולעכב את התקדמותכם המקצועית כי כלי BI כמו Tableau ו-Power BI או Excel, פחות רלוונטיים לעולמות ה-Data Science השקעת הזמן במיומנויות לא רלוונטיות לתחום ה-Data Science עלולה לפגוע ביכולתך להתקדם.

גילוי נאות, אני מלווה מהנדסי נתונים בתהליך חיפוש עבודה. אני רואה את אלה שקיבלו את ההחלטה להתחיל כאנליסטים וכיום מתחילים כמעט מנקודת האפס. 

לדעתי הבחירה בנתיב הקריירה משפיעה לא רק על השכר והמיצוב, אלא גם על תחושת הסיפוק שלכם. אם המטרה היא Data Scientist ואם יש לכם את הזמן להשקיע, במקום להתפשר, השקיעו בלימוד כלים וטכנולוגיות רלוונטיות לתחום ה-Data Science, ופיתוח פרויקטים בתיק העבודות שלכם. 

אשמח לדעת מה אתם חושבים?


Bình luận


bottom of page